Bestyrelsesrekruttering hos La Vida: Nøgleordene var tillid og tryghed

af | nov 25, 2020 | Din virksomhed, Virksomhederne siger

Hvordan kommer man i gang med en bestyrelsesrekruttering, hvis man gerne vil nå ud over lokalmiljøet og har et ønske om at udvælgelsen sker på et åbent og professionelt grundlag?

Dette dilemma stod Janne Lykkeberg Nilsson, direktør og indehaver af La Vida, over for, inden hun i foråret 2020 indledte et samarbejde med Asnet, der faciliterer professionelle rekrutteringsforløb af bestyrelsesmedlemmer.

I Asnet fandt Janne den sparringspartner, hun havde manglet til at guide hende i den rigtige retning – og få lavet den rigtige ansøgning til lige præcis den bestyrelseskandidat, som ville passe ind i La Vida. Her blev nøgleordene tillid og tryghed.

Fakta om casen:

Virksomhed: La Vida ApS

Lokation: Horsens

Beskrivelse: Rekruttering af nyt medlem til eksisterende advisory board.

Konsulent: Jan Holm

En tryg sparringspartner i rekrutteringsprocessen

Da Janne Lykkeberg Nilsson blev gjort opmærksom på Asnet gennem et kvindenetværk i Danske Bank, så hun det som en kærkommen mulighed. Janne havde nemlig på daværende tidspunkt gået i mere end halvandet år med et ønske om at finde en ny person til sin virksomheds advisory board. Men tvivlen om selve rekrutteringsprocessen og ønsket om at finde et bestyrelsesmedlem, der ikke var fra lokalmiljøet, havde forhindret Janne i at komme i gang med processen selv.

”Man står lidt og tænker, hvor skal jeg finde en? Jeg havde egentlig ikke lyst til at have en, der var lokal eller en som kendte mig. Jeg ville gerne finde en udefrakommende. Så derfor har jeg gået lidt rundt om mig selv, for jeg vidste ikke helt, hvordan man så skulle gøre. Men så dukkede den her mulighed op, hvor jeg blev gjort opmærksom på Asnet og fandt samtidig ud af, at det faktisk var til en overkommelig pris, at der var mulighed for at få hjælp til at finde den rigtige person,” fortæller Janne Lykkeberg Nilsson.

For Janne blev Asnet derfor den trygge sparringspartner, som hun havde manglet til at hjælpe hende igennem rekrutteringsprocessen, og da først samarbejdet var etableret, var Janne ikke i tvivl om, at dette var den rigtige vej at gå.

”Alting er forløbet meget struktureret og professionelt, og der har ikke været noget at sætte en finger på i hele processen. Jeg følte mig rigtig tryg helt fra start. Efter mit første møde med Jan Holm, havde jeg det bare sådan: ’Yes, endelig er jeg kommet i de rigtige hænder’. Jeg kunne mærke, at Asnet havde fuldstændig styr på forløbet. Det betød meget for mig, at jeg ikke skulle være bekymret over, hvordan processen skulle forløbe. Jeg følte mig helt rolig ved, at Asnet stod for processen. De var med mig hele vejen og sikrerede, at jeg fandt den rigtige person,forklarer Janne.

Udefrakommende kompetencer giver ro og struktur

La Vida har i dag eksisteret i 11 år og for Janne har det helt fra starten været en naturlig ting at inddrage et advisory board i virksomheden. I takt med at virksomheden voksede sig større og vækstede, som den gjorde, oplevede Janne, at der opstod et yderligere behov for at få flere kompetencer ind til sparring, rådgivning og til at hjælpe La Vida på det mere strategiske plan.

”Jeg har haft behov for at omgive mig med nogle gode og kompetente folk, så jeg ikke selv bliver for ensporet. I La Vida ønskede vi at få en ind til at hjælpe, støtte og fastholde, fordi når man er kreativ, som jeg er, så kan man hurtigt få rigtig mange gode ideer. Så nogle gange er det rigtig godt at have nogle mennesker, der lige siger, nu har vi den her plan, og det er den, vi holder os til. Så bliver det hele lidt mere struktureret, og der er nogen, som holder mig lidt i nakken og holder snuden i sporet i forhold til, hvor det er, virksomheden skal hen. Så det er rigtig godt for sådan en som mig,” forklarer Janne.

La Vida, der sælger brugskunst til engroshandlen, har for nyligt rekrutteret et nyt medlem til virksomhedens advisory board, der skal hjælpe virksomheden med de strategiske beslutninger. Som ejerleder har Janne ikke været et sekund i tvivl om, at hun havde brug for nye kompetencer at sparre med.

”Jeg synes, det er værdiskabende, at man er omgivet med mennesker, som man ved har en masse erfaring og kompetencer inden for områder, som jeg ikke nødvendigvis selv har. Det er en gave at omgive sig med sådan nogle mennesker, og når man tit og ofte kan blive usikker på nogle processer, så giver det også en ro, at man ved, at man har nogen, man kan henvende sig til og spørge om råd,” fortæller Janne Lykkeberg Nilsson.

En åben rekrutteringsproces gavner virksomheden

Janne Lykkeberg Nilsson ønsker at dele sin oplevelse med at vælge den professionelle rekrutteringsproces. Hun mener, at det er ærgerligt, at der ikke er flere ejerledere, der åbner processen mere op og kaster sig ud i at søge et bestyrelsesmedlem, som ikke nødvendigvis findes i lokalmiljøet.

”Jeg vil gerne fortælle andre ejerledere, at når I står i den her situation, så lad være med bare at nøjes og tag hvem I lige måtte have i jeres nærområde. Jeg ville ønske, at mange flere kom igennem sådan en rekrutteringsproces, som den jeg har været igennem. Jeg mener, at mange burde bruge lidt mere tid på det her, og at de fleste burde vælge den professionelle rekrutteringsproces, når den ikke er dyrere end den er. Så derfor synes jeg, at det er lidt ærgerligt, at man ikke får åbnet rekrutteringsprocessen mere op og flere ejerledere bliver gjort opmærksomme på, hvad der ligger derude; at man ikke får hjælp til at finde en, som matcher en både personligt, firmamæssigt og kompetencemæssigt. Det er så lidt det kræver, men det er så stor en hjælp. Jeg synes, at man skylder sig selv som ejerleder at give sig selv den proces, så man får sammensat de rigtige kompetencer,” understreger Janne.

Har du også brug for hjælp til at rekruttere dit næste bestyrelsesmedlem, står vi gerne til rådighed. Læs mere om forløbet og kontakt os her.

E-bog: Skaber en bestyrelse værdi for din virksomhed?

Kan en bestyrelse skabe værdi for dig og din virksomhed? Kan du opnå effekt af en bestyrelse med eksterne medlemmer? Og hvordan sikrer du det? I denne e-bog forsøger vi at guide dig i retning af svarene på bl.a. disse spørgsmål. Er du i tvivl om bestyrelsens relevans for din virksomhed, så download e-bogen nu.

E-bog om bestyrelse | Asnet