ASNET Board støtter regeringens Strategi for Danmarks digitale vækst: SMV’er skal have hjælp til et digitalt løft

En del af ASNET Boards mission er skabe fremdrift og resultater i mindre og mellemstore virksomheder. For at opnå den mission kræver det et konstant fokus på at udvikle bestyrelsesmedlemmer, som kan støtte virksomheden i at udnytte de muligheder som ændrede markedsforhold og teknologier skaber. Disse forandringer kan nemlig have stor betydning for virksomhedernes forretningsmodel og strategi.

En af de forandringer, som har været på dagsordenen længe, ikke blot i Danmark, men i hele verden, er digital transformation. Det har nu resulteret i en fremlagt Strategi for Danmarks digitale vækst fra regeringen, som skal sætte ”retningen for, hvordan Danmark kan gribe mulighederne i den digitale omstilling og skabe job og større vækst og velstand i Danmark”.

Strategien indebærer i alt 38 initiativer fordelt ud på 6 indsatsområder, hvor et af indsatsområderne er et digitalt løft af SMV’er med fokus på, at flere SMV’er skal kunne anvende avancerede digitale teknologier. Med et samlet program, der hedder ”SMV: Digital” vil regeringen fokusere på virksomhedernes behov ved at tilbyde:

– Privat rådgivning og hjælp til udarbejdelse af business case for digital omstilling
– Bedre mulighed for e-handel og e-eksport gennem et E-handelscenter
– Styrkelse af virksomhedslederes kompetencer
– Rådgivning inden for digitalt design

Læs hvad Erhvervsminister Brian Mikkelsen siger og download strategien her.

Digital transformation er på dagsordenen i bestyrelser

Henrik Nielsen, Direktør i ASNET Board, støtter op om regeringens strategi og mener især, at indsatsområdet omkring et digitalt løft af SMV’er er utrolig relevant for virksomhedens direktion og bestyrelse.

”Jeg oplever, at en væsentlig del af bestyrelsesarbejdet hele tiden er at diskutere forretningsudvikling, og der kan man ikke komme udenom at diskutere digitalisering. Her er det vigtigt, at det i bestyrelsen diskuteres i en forretningsmæssig sammenhæng således at drøftelsen ikke alene fokuserer på spændende teknologier, men på hvorledes de kan hjælpe virksomheden videre. For digitalisering har ofte indvirkning på hele virksomhedens placering i værdikæden. Virksomhedens digitalisering skal både tage højde for leverandør, kunde og interne forhold m.m. Når det skal gøres i praksis, er der ofte brug for at få hjælp af eksterne eksperter”, forklarer Henrik og fortsætter.

”Derfor glæder det ASNET Board, at regeringen kommer med dette udspil, som kan understøtte SMV’ernes rejse mod yderligere digitalisering. Men vi håber naturligvis på flere ressourcer til implementeringen af det i de kommende år”, afslutter Henrik.

Temadag om digital transformation

Som en del af medlemskabet af ASNET Board får man adgang til flere faste arrangementer hvert år så som temadage, kursusaftner og regionsmøder, som har til formål at understøtte og udvikle medlemmernes bestyrelsesfaglige viden. I oktober 2017 var det store emne på en af temadagene ”Digital transformation”, hvor ASNET Board havde inviteret en række interessante mennesker til at dele sin viden om emnet. Ved dagens afslutning var budskabet klart: Digital transformation er i gang, og det skal virksomheder forholde sig til for at overleve.

Her er bl.a. hvad Janus Sandsgaard fra Dansk Erhverv og Kasper Dorby og Sara Green fra DIS/PLAY havde at sige om emnet:

Hele samfundet, hele verden, hele universet er i gang med at lave en digital transformation, så det gør virksomheder også. Virksomheder er der, hvor kunderne er, og kunderne er på nettet og på alle måder i et digitalt spind. Så derfor skal virksomhederne reagere på det – ellers risikerer man at blive irrelevant og dø, eller man risikerer, at der kommer en ukendt spiller og overtager din virksomhed”, forklarer Janus.

”Det vigtigste ved en digital transformation er at få skabt en forankring helt oppe på bestyrelsesniveau og forstå, at digitalisering er ikke noget, man skal i gang med. Det er noget, der er her, og noget der bliver forventet. Det er en hygiejnefaktor, som man skal finde ud af, hvordan man bruger bedst muligt”, udtaler Kasper og Sara.