Din virksomhed fortjener en aktiv bestyrelse

af | okt 16, 2015 | Bestyrelse, Din virksomhed

”En bestyrelse skal bruges som et aktiv i virksomheden. Den skal være aktiv og ikke blot en passiv formalitet. Især ejerledede virksomheder kan få værdi ud af en aktiv bestyrelse. Konsekvensen er nemlig dejlig positiv: Virksomheden vokser sig stærk ud fra en klar strategi.” Sådan lyder det fra Frank Lorenz, tidligere formand for ASNET Board. Han har selv en baggrund som ejerleder og hovedaktionær i Tajco Group A/S, og han har været igennem processen fra selv at styre alt til at have en professionel aktiv bestyrelse.

En aktiv bestyrelse skal forstå kompleksiteten

”Der er mange udfordringer ved at arbejde i en bestyrelse i en ejerledet virksomhed. Det er faktisk meget mere komplekst end i store velorganiserede virksomheder”, mener Frank og uddyber: ”Ejerlederen er typisk en dynamisk person, som er meget operativ, arbejdsom og handlingsorienteret. Der tages hurtige beslutninger, som hurtigt kan korrigeres, hvis retningen er forkert. Den daglige ledelse varetages ofte af ejeren selv. Ejerne sidder tit i bestyrelsen. Og der er en manglende adskillelse mellem kontrol og ledelse”, siger Frank.

Frank deler sine egne erfaringer og forklarer: ”For at få succes i bestyrelsen for en ejerledet virksomhed skal man forstå værdisættet og tankegangen hos ejerlederne. Og man skal være indstillet på, at det kan tage lang tid at ændre tingene.”

Budskabet fra Frank er klart: ”Det vigtigste er at få afklaret rollefordelingen mellem bestyrelsen og direktionen – og at ejerlederen finder sin rolle i den sammenhæng. Hvis det lykkes, er der mange eksempler på, at det er muligt at øge væksten, forbedre bundlinien og mindske risikoen i virksomheden.”

Om Frank Lorenz

Frank Lorenz har mange års erfaring som international ejerleder og hovedaktionær i Tajco Group A/S. Han har med succes gennemført en proces fra selv at have haft det fulde ansvar som ejerleder til først at hverve en professionel bestyrelse og dernæst rekruttere en ekstern administrerende direktør. Frank er i dag aktiv som bestyrelsesmedlem og bestyrelsesformand.

E-bog: Skaber en bestyrelse værdi for din virksomhed?

Kan en bestyrelse skabe værdi for dig og din virksomhed? Kan du opnå effekt af en bestyrelse med eksterne medlemmer? Og hvordan sikrer du det? I denne e-bog forsøger vi at guide dig i retning af svarene på bl.a. disse spørgsmål. Er du i tvivl om bestyrelsens relevans for din virksomhed, så download e-bogen nu.

E-bog om bestyrelse | Asnet