Flere og flere erhvervsfolk går efter en bestyrelseskarriere

af | okt 15, 2015 | Bestyrelsesmedlem, Bestyrelsesarbejde

I de seneste år har vi set et stigende antal erfarne erhvervsfolk, der vælger at gå efter en bestyrelseskarriere. Det er kun positivt, at flere og flere viser interesse for at bruge deres kompetencer aktivt i danske virksomheder, lyder det fra Henrik Nielsen, direktør for ASNET Board. Samtidigt får flere og flere virksomheder øjnene op for de store fordele, der er ved en professionel bestyrelse.

Den stigende interesse for bestyrelsesarbejde i små og mellemstore danske virksomheder kan bekræftes af det hastigt voksende medlemsregister hos ASNET Board. Netværket er på få år vokset fra 0 til mere end 150 kvalifierede og ambitiøse medlemmer, der i skrivende stund er repræsenteret i bestyrelser hos næsten 500 danske virksomheder. Der er altså flere og flere erhvervsfolk, der vælger at starte og udvide deres bestyrelseskarriere, og det er kun til gavn for de danske SMV’er, mener Henrik Nielsen.

“Der sker en meget positiv udvikling lige nu. Flere og flere virksomheder får øjnene op for de helt konkrete gevinster, man opnår med en professionel bestyrelse. Samtidigt oplever vi stigende interesse for at opnå medlemskab i ASNET og på den måde udvikle ens bestyrelseskarriere.”

Bestyrelser skaber målbare resultater

Flere undersøgelser har vist, at virksomheder med en professionel bestyrelse præsterer bedre målt på en række parametre som omsætningsvækst, indtjening og evnen til internationalisering.

”Danske virksomheder har gennem flere år været i en proces, hvor grundvilkårene ændrer sig drevet af globaliseringen. Her ligger det helt fast, at en professionel bestyrelse giver de bedste forudsætninger for at møde nye udfordringer proaktivt og strategisk”, siger Henrik Nielsen.

Det handler om mennesker

Samtidigt understreger Henrik, at det ikke er nok at ansætte en bestyrelse, der blot er dygtig på papiret:

”Den rigtige bestyrelse består selvfølgelig af personer med viden og kompetencer, der supplerer den viden og de kompetencer, der er i ejerkredsen. Og den skal naturligvis kunne bidrage med helt nye perspektiver og omfattende viden om og erfaring med at skabe resultater,” siger han.

Formålet med ASNET Board er netop at gøre det nemmere for virksomheder at finde frem til personer, der har præcis de kompetencer, som den pågældende forretningsmodel kræver. Samtidigt skal disse personer leve op til de høje krav om erfaring og kompetencer, der er i ASNET Boards godkendelsesproces.

”For at få succes med bestyrelsesarbejde kræver det selvfølgelig, at man som virksomhedsejer afgiver noget magt. Det kræver tillid, og det kræver, at man finder de helt rigtige mennesker. Der kan vi både garantere et vist niveau og tilbyde en platform, hvor virksomheder og bestyrelsesmedlemmer mødes,” siger Henrik Nielsen.

 

Om ASNET Board

  • ASNET Board er en landsdækkende non-profit netværksorganisation af erfarne virksomhedsledere, der ønsker at bidrage til at skabe vækst i danske virksomheder ved at indgå i professionelle bestyrelser.
  • ASNET Board matcher virksomheder med erfarne erhvervsfolk med de rette kompetencer.
  • ASNET Board tilbyder virksomheder mulighed for at foretage målrettede søgninger efter bestyrelsesmedlemmer, ligesom ASNET Board tilbyder professionel evaluering af nuværende bestyrelser.
  • ASNET Board arrangerer og faciliterer en lang række årlige netværks-arrangementer og konferencer med fokus på den nyeste viden om effektivt bestyrelsesarbejde.
  • ASNET Board har i dag mere end 150 medlemmer, der arbejder i omkring 500 bestyrelser som enten formand eller medlem.

E-bog: Vil du udvikle dig som bestyrelsesmedlem?

Med vores gratis e-bog ‘Vil du udvikle dig som bestyrelsesmedlem?’ får du viden om, hvad bestyrelsesnetværket, Asnet, kan gøre for dig, når du skal udvikle din bestyrelseskarriere.

E-bog for bestyrelsesmedlemmer | Asnet