Innovation har længe været, og er stadig, et buzzword vi hører ofte. Mange af os har en ide om, at innovation er noget, vi gerne vil og bør være gode til, men vi kommer ikke rigtig i gang, fordi… ja, hvor skal vi starte?

Netop dette spørgsmål tog vi fat på, da ASNET Board den 4. oktober i samarbejde med InnovationSilkeborg afholdt temadag for alle medlemmerne under overskriften ”Innovation”. Til at kaste lys over spørgsmål som ”hvad er innovation”, ”hvordan kan man arbejde med innovation i bestyrelsen”, ”hvorfor er det som virksomhed vigtigt at forholde sig til innovation” osv. havde vi inviteret fire dygtige oplægsholdere: Lone Stubdrup fra Ecomove, Morten Bierbaum fra InnovationSilkeborg, Peter Rørsgaard fra Trifork og Finn Kollerup fra Finn Kollerup Aps. De fire talere gav hver deres bud på, hvordan virksomheden bedst kommer i gang med at tænke og arbejde mere innovativt – noget, der ikke bare sker af sig selv. Og én ting blev klart: Bestyrelsen skal sætte innovation på dagsorden. Bestyrelsen skal ikke nødvendigvis have svaret, men skal italesætte de muligheder, virksomheden skal forholde sig til, når det kommer til at arbejde med innovation.

Under temadagen tog vi en snak med oplægsholderne og medlemmerne, og vi spurgte dem bl.a. om følgende:

  • Hvilke tendenser ser du blandt danske virksomheder, når det kommer til innovation?
  • Er der noget, vi er særligt gode til i Danmark, når det kommer til innovation?
  • Hvordan skal bestyrelsesmedlemmer forholde sig til innovation?

Svarene kan du se i videoen nedenfor.

Husk at slå lyden til.

Hvad er innovation?

De fleste af os har nok en ide om, hvad innovation er for en størrelse, i hvert fald set med vores øjne. Men hvis du alligevel er lidt i tvivl, giver Lone Stubdrup sit bud på en meget simpel definition på hvad er innovation her:

”Innovation er noget nyt, nyttigt, nyttiggjort.”

Sidder du i en virksomhed, der er klar til at arbejde med innovation og måske allerede er i gang, bør du læse mere om, hvordan du kan søge økonomisk støtte til dit innovative projekt med SME Instrumentet. Læs Jette Ditlevs artikel “Tips & tricks til SME Instrumentet” her.

ASNET Board afholder løbende arrangementer, der sætter fokus på aktuelle og bestyrelses-relevante emner som innovation. For at deltage i arrangementerne, skal du være medlem af vores netværk. Læs mere om, hvordan du bliver medlem her.