En professionel bestyrelse holder os på sporet og skaber successer

af | aug 19, 2016 | Bestyrelse

Det kræver selverkendelse at skabe værdi med en professionel bestyrelse. Det fortæller Jens Ibsen, der er direktør i vækstvirkomheden Stenger og Ibsen Construction, hvor bestyrelsens langsigtede fokus holder de entreprenante ejere på sporet. Når en virksomhed vokser, kræver det benhårdt fokus på driften. Men hvis drømmen om vækst for alvor skal fremtidssikres, så skal det kombineres med struktureret strategi og langsigtet fokus.

Den erkendelse var grundlaget for, at Stenger og Ibsen Construction i 2007 valgte at ansætte en professionel bestyrelse. Og det har vist sig at være en helt rigtig beslutning.

”Helt kort, så har det betydet sikkerhed for, at vi får fulgt op på de ting, vi aftaler, og at vi hele vejen igennem har haft en fælles vision,” siger Jens Ibsen, medstifter af virksomheden, der fra hovedsædet i Balling med stor succes leverer såkaldt ”civil works” i forbindelse med vindmølleprojekter i Norden og Europa.

Find den rigtige til jobbet

Stenger og Ibsen kom godt fra start og ikke mindst godt gennem finanskrisen, og virksomheden har i skrivende stund en rekordstor mængde tilbud ude. En succes, som direktøren blandt andet tilskriver den professionelle bestyrelse, der blev sammensat med udgangspunkt i en formand, som skulle kunne ”alt det, de to ejere ikke selv kunne”. Valget faldt på den erfarne erhvervsmand og medlem af det professionelle bestyrelsesnetværk ASNET Board, Lasse Buhl Jørgensen.

“Vi oplevede helt fra start en eksplosiv ordremængde, og det stod klart for os, at det ville være en god idé med en ekstern sparringspartner. Ikke på det faglige plan, men på de områder, hvor vi ikke selv havde kompetencen,” siger Jens Ibsen og fortsætter: Her har Lasse evnen til at italesætte de ting, som er nødvendige at italesætte, og ikke mindst til at holde os fast på vores egen retning.” Netop denne insisteren på at holde kursen, beskriver Jens Ibsen, som det vigtigste ved at have en bestyrelse.

“Vi er iværksættere, og selv om vi sagtens kan sætte os ned og tale strategi, så går der aldrig ret mange minutter, før vi dybt begravet i drift. Her har det en meget reel værdi, at have en, der kan stå fast på agendaen,” lyder det.

Det kræver selvdiciplin at have en bestyrelse

Jens Ibsen beskriver bestyrelsesarbejdet som en snebold, der ruller:

“Det starter med opbygningen af en struktur, herefter bliver der stillet krav til ejerne, og dermed åbnes en række helt nye døre.”

Samtidig understreger han, at det kræver selvdiciplin, at høste værdien, når man selv har ansat – og dermed kan fyre – sin bestyrelse.

”Vi havde et reelt behov for en, der kunne holde retningen. Derfor accepterer vi også fuldt ud, det han kommer med. Hvis man tror, at man bare kan ansætte en bestyrelse for at se godt ud udefra, men stadig selv vil bestemme alting, så får virksomheden ikke noget ud af det,” forklarer Jens Ibsen.

Læs mere om, hvorfor du bør overveje at få en bestyrelse til din virksomhed her.

Fakta om Lasse Buhl Jørgensen

  • Uddannet statsautoriseret reviser og indehaver af virksomheden Buhl Advice.
  • Personlig erfaring som ejerleder – blandt andet med succesfuld gennemførelse af en turn’around
  • Stor erfaring med rådgivning af ejerledede små og mellemstore virksomheder både som konsulent og som bestyrelsesmedlem og -formand.
  • Blandt andet ekspertise inden for vækststrategi, krisestyring, opkøb, og optimering af processer.

Fakta om Stenger og Ibsen Construction A/S (SIC), Balling

  • SIC leverer nøglefærdige anlægsløsninger til vindmølleprojekter af alle størrelser.
  • SIC bygger på mange års erfaring og faglig ekspertise og arbejder tæt sammen med førende vindmølleproducenter og udviklere.
  • Det primære fokus er Skandinavien og Nordeuropa, hvor virksomheden har leveret mere end tusinde vindmøllefundamenter.

E-bog: Er bestyrelserne i danske SMV-er parat til grøn omstilling?

E-bogen ‘Er bestyrelserne i danske SMV-er parat til grøn omstilling’ stiller skarpt på lederes attitude og indstilling til bæredygtighed i danske SMV-er. Med mere end +1400 besvarelser får du en spændende og fyldestgørende rapport.

E-bog for bestyrelsesmedlemmer | Asnet