Bestyrelse versus advisory board

Hvad er forskellen på et advisory board og en bestyrelse?

Er et advisory board i bund og grund ikke bare et flottere ord for bestyrelse? Jo, de kan ligne hinanden rigtig meget. En væsentlig forskel er dog, at et advisory board ikke har den samme involvering og forpligtelse i virksomheden som en bestyrelse.

Et advisory board er en bestyrelse på laveste engagementsniveau. Ifølge Selskabsloven har en bestyrelse et økonomisk og juridisk medansvar og en tilsynspligt i din virksomhed. Dette er ikke tilfældet med et advisory board.

Er det bedst at vælge en bestyrelse eller et advisory board?

Det er vores klare oplevelse, at du som virksomhed opnår størst værdi ved at sammensætte en bestyrelse frem for et advisory board, idet bestyrelsen oftest afsætter mere tid, er personligt involveret og har ansvar over for virksomheden.

Men hvad enten du vælger den ene eller den anden, handler det i begge tilfælde om at få drøftet en række problemstillinger omkring din virksomhed med andre. Det kan være, du har brug for sparring omkring strategiske overvejelser som f.eks. en forretningsplan, forretningsmodel eller en vækststrategi eller brug for rådgivning omkring dit personale.

Valget afhænger naturligvis af virksomhedens udviklingsniveau, og de konkrete problemstillinger man ønsker hjælp til.
Selvom vores klare anbefaling er at vælge en bestyrelse, vil vi dog understrege, at man alt andet lige hellere skal vælge et advisory board frem for at gøre ingenting. Ekstern sparring er essentiel.

Få den nyeste viden direkte i indbakken

Vi vil gerne dele de seneste nyheder og relevant viden om bestyrelsesarbejde med dig. Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.