Hvorfor få en bestyrelse?

Hvorfor få en bestyrelse i din virksomhed?

Selskabsloven kræver, at et aktieselskab har en bestyrelse. Men formålet med en bestyrelse er jo ikke at opfylde lovens krav. Formålet er at skabe vækst og udvikling.

Men hvordan gør en bestyrelse det? Det gør den først og fremmest, fordi du som ejer eller direktør ikke ser og ved alt selv. Men med en bestyrelse kan du få hjælp af erfarne erhvervsfolk til at se nye vinkler.

Du kan sikkert forestille dig den personlige tilfredsstillelse, du får ved at have kompetente, eksterne og pålidelige folk at diskutere din virksomhed med som ejerleder.

Er du i tvivl, om en bestyrelse reelt vil være værdifuld for dig og din virksomhed, anbefaler vi, at du læser vores gratis e-bog ‘Skaber en bestyrelse værdi for din virksomhed? Hent e-bogen her.

Hvorfor-få-bestyrelse_1

En bestyrelse er din konstruktive og kritiske med- og modspiller

Som ejerleder kan det sommetider være svært for dig at se nye muligheder og udfordringer i din forretningsplan og vækststrategi, fordi du er så involveret i alle aspekter af din virksomhed.

Her bidrager en bestyrelse med et syn udefra og ind og fungerer som en konstruktiv og kritisk mod- og medspiller i din virksomheds ”store spørgsmål”, som omhandler strategi, vækst, det finansielle grundlag m.m.

En bestyrelse giver dig retning, sparring og støtte

En bestyrelse skal være en ressource, et center for forretningsudvikling, der støtter og vejleder ejere og direktører gennem effektiv sparring.

Samtidig skal bestyrelsen jævnfør Selskabsloven §115 sikre, at der er styr på virksomhedens økonomiske situation – altså at der er orden i penalhuset – således, at virksomheden udstråler troværdighed og skaber tillid hos samarbejdspartnerne. 

Hvorfor få en bestyrelse? | ASNET Board

En bestyrelse tilfører erfaringer og kompetencer til din virksomhed

Det gode bestyrelsesarbejde er kvalificeret, proaktivt, baserer sig på viden, indsigt og relevante erfaringer, og fokuserer på din virksomheds og aktionærernes tarv både på kort og lang sigt.

Således er bestyrelsen et aktiv, som tilfører din virksomhed erfaringer og kompetencer som den daglige organisation måske ikke, eller i begrænset omfang, besidder.

En bestyrelse tager ansvar for din virksomhed

Den gode bestyrelse forstår alle aspekter af sit ansvar, tager det alvorligt og er konkret, både på bestyrelsesmøderne og i perioderne mellem dem.

En bestyrelse er en investering i din virksomheds udvikling – og i de fleste tilfælde en billig investering i forhold til den interesse og de kompetencer, en bestyrelse bidrager med.

Gå videre til næste AFSNIT OM AT FÅ EN BESTYRELSE

Vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at sammensætte din bestyrelse, så tag endelig fat i os.