Mikkel

Johannessen

71726980 info@perspectivator.dk Vejby

Tilknytning til ASNET Board

Partner

Om mig


Andre siger jeg er likable. Jeg er en generelt en glad mand, med masser af erfaring, humor og seriøsitet. Jeg er gift og har tre børn -- to af dem tvillinger. Jeg bliver ved når det gælder og brænder for virksomheders vækst der ønsker at være med til at gøre Verden til et grønnere sted.

Bestyrelses CV

Mine spidskompetencer

Ledelse og oranisations udvikling

Til en bestyrelse bringer jeg forståelse for helheder og hvordan flest mulige perspektiver inddrages, så beslutninger der træffes, er solidt forankrede i virkeligheden. 30 års erfaring med international ledelse på forskellige niveauer, med mennesker fra forskellige baggrunde, har lært mig at handling skal ske med forståelse for sammenhæng.

ESG bæredygtighed og grøn vækst

Til bestyrelsen bringer jeg professionel indsigt i ESG, bæredygtig udvikling og grøn vækst i al almindelighed. Jeg har være udpeget som professionel til Bæredygtighedsudvalget i Lyngby-Taarbæk. I mere end 30 år har jeg beskæftiget mig med grøn vækst, ESG og bæredygtig udvikling. Inden for vand, spildevand, energi og affald har jeg specialviden.

Internationalisering

Til bestyrelsen bringer jeg et stor internationalt netværk og forståelse for udfordringer der opstår når arbejder internationalt. Siden 1991 har mit fokus været internationalt, bl.a. 20 år som dansk diplomat. Ud over Sverige, har jeg arbejdet og boet i USA, Egypten, Vietnam og Tanzania, samt haft arbejdsrelationer med ca. 50 andre lande.

Mine generelle kompetencer

Strategi og overblik

At skabe strategisk overblik over komplekse problemstillinger er en force jeg vil bidrage med i bestyrelsesarbejde. Med nysgerrige spørgsmål skaber jeg overblik og forståelse som kan skabe strategisk retning. Særlig stolt er jeg af mit arbejde for at skabe en samlet strategi for 3GF, hvor jeg sad i ledelsesteamet med ansvar for strategi.

Kontraktforhandling og -evaluering

I bestyrelsen kan jeg være med til at se udfordringer i kontrakter både danske og udenlandske. Gennem min diplomatiske karriere har jeg forhandlet, udarbejdet og indgå et stort antal internationale kontrakter. Som professionel arbejder jeg nu ofte med kontaktindgåelse og vurdering af store internationale kontrakter for en række klienter.

Teknisk indsigt og forståelse

I en bestyrelse kan jeg være med til at omsætte teknisk og bæredygtig kompleksitet til noget der kan forstås af alle i lokalet. Som ingeniør er jeg nysgerrig på og god til at sætte mig ind i tekniske processer; fra simple byggeprocesser til robotteknologi; og kan bidrage til at søge forståelse for hvordan man kan gøre produkter mere bæredygtige.

Min bestyrelses erfaring

Jeg har siddet i flere interntionale og danske bestyrelser. Senest har jeg som medlem af Bæredygtighedsudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune (§17 stk 4), (2018 - 2020). Mit professionelle bestyrelsesarbejde startede i Carl Bro Miljø A/S bestyrelse (nu del af SWECO), i 1995. Desuden har jeg siddet i en række frivillige bestyrelser.