Tillid er den vigtigste værdi i ethvert samarbejde

af | jun 12, 2020 | Bestyrelse, Din virksomhed, Medlemmerne siger

Førstehåndsindtrykket af Ebbe von Arenstorff, der er virksomhedskonsulent, bestyrelsesmedlem og medlem af advisory boards hos blandt andre CardioLab, er et menneske, der giver plads til sine medmennesker.

I dette interview kan du få et indblik i Ebbes passion for bestyrelsesarbejde og for at hjælpe virksomheder og personerne bag dem.

At kunne gøre en forskel

Ebbe von Arenstorff er konsulent, bestyrelsesmedlem og medlem af Asnet. En af hans drivkræfter er at kunne gøre en forskel for virksomheder og mennesker. Derfor har Ebbe bl.a. siddet med i CardioLabs advisory board siden 2016.

“Jeg valgte at være i CardioLabs advisory board, fordi CardioLab rammer ned i et behov om øget sundhed hos medarbejderne og samtidig løser samfundsmæssige problemer vedrørende bl.a. overvægt og blodpropper. CardioLab har udviklet et unikt koncept omkring sundhedsforløb, der er til gavn for virksomheder og medarbejdere, der får hjælp til at leve sundere med større livskvalitet som resultat. Det hjælper virksomheden, så der bliver færre sygedage og giver nogle gladere medarbejdere. Det ville jeg gerne være med til at udvikle,” fortæller Ebbe.

Ebbe von Arenstorff er passioneret badmintonspiller og har dyrket sporten på højt plan, og heraf kommer også hans interesse for sundhed. For ham selv er sund mad og god motion vigtige faktorer for at holde energien og udholdenheden i top, når nogle af Danmarks store, mellemstore og små virksomheder søger konsulentbistand hos Arenstorff & Co ApS, som Ebbe von Arenstorff ejer og driver.

Baggrunden for at vælge CardioLab

“Jeg har arbejdet med ledelsesudvikling i mange år. Dels i bestyrelser og dels gennem netværket Connect Denmark. Jeg har en bred ledererfaring og rådgiver bl.a. omkring personale, kunder, processer og økonomi,” siger Ebbe om baggrunden for at gå ind i CardioLabs advisory board. 

CardioLab er en innovativ virksomhed inden for sundhedsområdet, og Ebbe fremhæver bl.a., at han har bidraget med at:

  • bringe ro og fokus i en innovativ virksomhed
  • åbne døre til nye kunder og skabe forretning
  • følge op på og fastholde læring af processer, så der fremadrettet skabes en endnu bedre forretning

”I det hele taget er det godt at få diskuteret idéer igennem, for at se om de holder. I en innovativ virksomhed, hvor der bliver kastet nye ideer på bordet hele tiden, er det vigtigt, at man også holder fast i det, der er aftalt tidligere, at man følger strategien. Jeg har hjulpet med at holde næsen i sporet,” tilføjer Ebbe.

Janet Alsø, der er adm. Direktør i CardioLab, stemmer i og fremhæver den værdi, Ebbe har tilføjet virksomheden:

“Det er en stor hjælp at få holdt fast i systematikken. Ebbe arbejder med en LEAN-light, som sikrer, at vi både kan opfylde de krav, som stilles til os som speciallægeklinik og samtidig tør udfordre hele sundhedsområdet. Det er skønt at have Ebbe med på en rejse fra opstart og frem til nu, hvor Sundhedsminister Magnus Heunicke kalder vores koncept “et blændede initiativ”. Ebbe turde tro på os fra starten af. Det siger noget om Ebbes evne til at tænke langsigtet og være visionær.”

Motivationen, der driver værket

Når vi spørger Ebbe, hvad han personligt får ud af sit virke i bl.a. CardioLabs advisory board, er der ingen tvivl om, at også dette handler om muligheden for at kunne gøre en forskel.

“Det er en stor personlig tilfredsstillelse at hjælpe en virksomhed, der udvikler en forretning, som både er til nytte for medarbejderen, virksomheden og for samfundet. Det er vigtigt at kunne skabe nytte.”

Når Ebbe går ind i et samarbejde – uanset om det er som konsulent, bestyrelsesmedlem eller som double-partner på badmintonbanen – er der én ting, der er særligt vigtig for ham. Tillid.

“Min vigtigste værdi er tillid. Tillid mellem mennesker. Det gælder både medarbejderens tillid til virksomhedslederen og lederens tillid til medarbejderen. Og det gælder også tilliden mellem mig og dem jeg arbejder sammen med. Troværdighed og det at holde ord ligger også tæt op ad dette – når man har aftalt noget, så gør man det,” fastslår Ebbe.

Fremtiden for Ebbe og CardioLab

Når Ebbe kigger fremad, lægger han først og fremmest vægt på, at kvalitet skal komme i første række. Derfor har han også en holdning om maksimalt at deltage i fem-otte bestyrelser eller advisory boards ad gangen. Der skal være plads til at levere kvalitet, og så længe der er det, fortsætter Ebbe sit virke som bestyrelsesmedlem og konsulent.

Så længe jeg kan bidrage, er jeg med. Ligesom at holde MUS-samtaler, er det vigtigt, at der gennemføres samtaler med medlemmerne af et advisory board, så forventninger til indsats og resultater kan blive vurderet. Jeg har været med i mange bestyrelser, og er gået ud af dem igen, hvis jeg ikke kunne bidrage med mere, eller hvis der var behov for andre kompetencer.”

Bonusinfo om CardioLab

Udover Ebbe von Arenstorff, består CardioLabs Advisory Board af kardiolog Per Hildebrandt og P&O Director hos Novo Nordisk, Per Hessen-Schmidt.

“Vi kommer med gode råd og sparring, som direktionen kan bruge eller lade være. Direktionen får muligheden for at få afprøvet nogle tanker og idéer. Det kan være i strategiske sammenhænge, taktiske problemstillinger eller en helt praktisk og dagligdags udfordring. Per Hildebrandt kommer som speciallæge med stor erfaring indenfor forebyggelse. Per Hessen-Schmidt er meget kompetent indenfor HR og salg. Jeg bidrager med udvikling af driften, salg, fastholdelse af planer og systematik. Vi hjælper CardioLab til målrettet at fastholde strategien i hverdagen, lidt som at holde sig selv i nakken,” forklarer Ebbe, der selv kommer med en kommerciel indsigt samt forståelse for brugen af netværk.

Er du også bestyrelsesmedlem og med til at gøre en forskel i andre virksomheder? Bliv medlem af Asnet og del dine erfaringer og udfordringer med andre ligesindede.

E-bog: Skaber en bestyrelse værdi for din virksomhed?

Kan en bestyrelse skabe værdi for dig og din virksomhed? Kan du opnå effekt af en bestyrelse med eksterne medlemmer? Og hvordan sikrer du det? I denne e-bog forsøger vi at guide dig i retning af svarene på bl.a. disse spørgsmål. Er du i tvivl om bestyrelsens relevans for din virksomhed, så download e-bogen nu.