Netværk er en grundingrediens

af | okt 2, 2016 | Bestyrelsesarbejde, Bestyrelsesmedlem

Søren Kavin har et veldokumenteret talent for at få virksomheder til at vokse. I ASNET Board kombinerer han det med den mere formelle bestyrelses-viden og ikke mindst et netværk, der perfekt understøtter hans opskrift på succes. Ejerleder af virksomheden Plans.dk og erfaren vækstiværksætter, Søren Kavin, bruger fire grundelementer i sin opskrift på bæredygtig og solid vækst: Viden, erfaring, netværk og knofedt. Derfor slår han også som noget af det første fast, at han ikke ”sidder” i bestyrelser. Han arbejder i dem.

Det har han gjort gennem flere år – blandt andet i virksomheden Artlinco – og de seneste år har han samtidig gjort det som partner i non-profit netværket ASNET Board. Og det er der en god grund til.

”Det jeg får i ASNET, er en næsten uendelig kilde til viden om lige præcis de ting, jeg beskæftiger mig med i form af et super netværk. Dermed passer ASNET jo perfekt til de fire faktorer, som jeg identificerer som de vigtigste,” fortæller Søren Kavin og fortsætter:

”Det er jo helt vildt, hvad der er samlet af viden og erfaring hos partnerne, og selv om jeg jo nok mener, at jeg har noget at byde ind med, så må jeg også erkende, at jeg på mange måder er lillebror, når det kommer til erfaring.”

Tre pointer fra Søren

Fra rejser til strategi

Samtidigt er Søren Kavin en absolut erfaren forretningsmand med dokumenteret succes i alt fra rejse- til it-branchen, og – ifølge ham selv – en noget utraditionel karriere. Dog med den fællesnævner, at vækst altid har været i fokus.

”Jeg startede faktisk med at læse til elektronikingeniør, men efter tre år kunne jeg ikke sidde stille,” fortæller han. Herefter fik han et it-job i et rejseselskab, udviklede et nyt effektivt system, og endte med at starte eget firma i rejsebranchen. Det betød, at han som 28-årig havde en omsætning på 100 mio. og et salgstilbud fra et Schweizisk selskab. Herefter stod den på web og it; en lynkarriere i PwC, hvor han blandt andet fik en MBA i Strategisk ledelse med sig. I dag driver Søren egen konsulentvirksomhed med vækststrategi som kernekompetence sideløbende med bestyrelsesarbejde og poster i en række advisory boards.

Styr på rammerne

Om baggrunden for at søge optagelse i ASNET Board, fortæller Søren, at interessen blev vakt gennem en samtale med daværende bestyrelsesformand Frank Lorenz.

”Det lød helt enkelt spændende,” siger han. ”Samtidigt var jeg på det tidspunkt kommet med i PwC’s bestyrelsesforum, og der begyndte det at gå op for mig, at jeg måske nok havde kompetencen fra alt det praktiske arbejde, men at jeg manglede lidt omkring det mere formelle i forhold til at side i en bestyrelse – rammerne, reglerne og viden om, hvor der kan være risici.”

Svaret var et netværk af erfarne bestyrelsesmedlemmer, mente Søren, og han er ikke blevet skuffet.

Et spørgsmål om at give til netværket

”De mange mange års bestyrelseserfaring, som ASNET repræsenterer, betyder jo, at man virkelig skal lægge sig i selen. Og jeg tager med til alle de arrangementer, jeg kan komme i nærheden af, for det her er mennesker, jeg virkeligt gerne vil have i mit netværk,” siger Søren Kavin. Derfor fremhæver han også, at ASNET Board for ham ikke så meget er en indgang til bestyrelsesposter eller opgaver. I stedet handler det netop om at pleje netværket.

”Jeg ser det som et forum for personlig og faglig udvikling, hvor det handler om, hvad du kan give til netværket mere end om, hvad du kan trække ud. Det er ”go-giver”, og det er den ånd, ASNET bevæger sig i,” siger han og understreger, at den tilgang giver bonus.

”Jeg har jo fået et forum, hvor jeg kan få svar på spørgsmål eller hjælp på områder, der ikke er mine spidskompetencer. Og hver gang jeg styrker mit netværk, så styrker jeg også både min forretning og min profil,” lyder det fra Søren.

Læs mere om hvilke muligheder vores bestyrelsesnetværk giver dig.

E-bog: Vil du udvikle dig som bestyrelsesmedlem?

Med vores gratis e-bog ‘Vil du udvikle dig som bestyrelsesmedlem?’ får du viden om, hvad bestyrelsesnetværket, Asnet, kan gøre for dig, når du skal udvikle din bestyrelseskarriere.

E-bog for bestyrelsesmedlemmer | Asnet