Reference: Mogens Petersen

af | okt 11, 2019 | Bestyrelsesmedlem, Medlemmerne siger

Mogens Petersen, der arbejder som Portfolio Director i A.P. Møller Mærsk og ved siden af besidder tre bestyrelsesposter, har været medlem af ASNET Board i godt et år. Vi har taget en snak med Mogens om, hvordan hans interesse for bestyrelsesarbejdet opstod, og hvorfor han mener, at et bestyrelsesnetværk gavner ham i hans bestyrelseskarriere.

 

Interview med Mogens 

Hvordan opstod din interesse for bestyrelsesarbejde?

”Jeg arbejder til dagligt med bestyrelser i nogle af de selskaber, jeg arbejder med bl.a. i Rusland, Danmark og Tyskland. Jeg har egentlig længe anset bestyrelsesarbejdet som en god mulighed for at bruge noget af den erfaring, jeg har fra mange års arbejde med ledelse, strategi og udvikling i forskellige virksomheder. De kompetencer og erfaringer kunne jeg godt tænke mig at bruge i en bestyrelsessammenhæng og måske på sigt gøre det til en karrierevej og ende med kun at arbejde med bestyrelsesarbejde.”

 

Hvorfor valgte du at blive medlem af et bestyrelsesnetværk?

”Jeg hørte for første gang om ASNET Board gennem min onkel, som tidligere har en af drivkræfterne i ASNET Board. Han anbefalede mig det, fordi jeg fortalte ham om den her ide om at gøre bestyrelsesarbejdet til en karrierevej. Men det ligger ca. ti år tilbage. I mellemtiden har jeg så taget både en dansk og en international bestyrelsesuddannelse og endte med at blive medlem bestyrelsesnetværket for et års tid siden, hvor jeg begyndte at føle mig klar til at kunne bruge det professionelt.”

 

Hvad håber du at få ud af dit medlemskab i ASNET Board?

”De ting, vi laver til de årlige arrangementer, synes jeg er super interessante. Det er i høj grad netværksdelen, jeg synes er rigtig nyttig. Man lærer en masse mennesker og brancher at kende, og man får styr på, hvad virksomhederne slås med af udfordringer, og hvordan man som bestyrelsesmedlem kan gå ind og bidrage.

Jeg tror, at vi alle sammen sidder med forskellige erfaringer og har brug for en eller anden indsigt i, hvor de erfaringer kan blive sat i spil. Modsat sidder virksomhederne jo med nogle udfordringer, hvor de har brug for at finde hjælp hos de rigtige mennesker. Og de to ender kan man få til at mødes gennem et forum som ASNET Board. Så netværket og bestyrelsessøgningerne er de ting, jeg håber at kunne bruge ASNET Board til i fremtiden.

Som en del af bestyrelsessøgningerne synes jeg selvfølgelig også, at Bestyrelses CV’et er et nyttigt værktøj, hvis man er aktivt søgende efter nye poster. Man skal selvfølgelig også gøre en masse andre ting for at profilere sig som bestyrelsesmedlem, men jeg synes, at CV’et er en fin mulighed.”

E-bog: Vil du udvikle dig som bestyrelsesmedlem?

Med vores gratis e-bog ‘Vil du udvikle dig som bestyrelsesmedlem?’ får du viden om, hvad bestyrelsesnetværket, Asnet, kan gøre for dig, når du skal udvikle din bestyrelseskarriere.

E-bog for bestyrelsesmedlemmer | Asnet